Twiggy var 60- tallets mest populære modell. Den flatbrystede og magre fasongen stor i stil med motens unisextendenser, med den syltynne, androgyne utseende påvirket hun stilen verden over. Hun satte også trenden for malte undervipper og påtegnede fregner.

575830-7-1259602009796.jpgtwiggy3.jpg

Modeller ble de nye forbildene, og TV og motemagasiner var med på å sette trender.
Supermodellen Versuschka ble kjent for bodypaint og body make-up.
Elisabeth Taylors Cleopatra - stil ble mye kopiert, men også Birgitte Bardots såkalte "bananlinje".
Globallinjen markert med sort kajalstrek som var dratt ut over øyelokket med en finger.
Det var også populært med beautyspot og fregner, og da gjerne tegnet på.
Eyeliner med vipp i mange varianter, er kjennetegner på denne perioden.
leppene var bleke med skimmer, men med mørkere kontur. Grunnsminken var til å begynne med
blek og siden mot naturlig hudtone.
Øyenskyggene var aktuelle i perlemorsfarger, mens globallinjen ble markert i mørke toner. Sterk eyeliner oppe og nede, mye mascara og stripsvipper. Det var også populært å tegne på vippene nede.

Kjente navn på 1960 - tallet:
Twiggy, Jean Shrimpton, Brigitte Bardot, Elizabeth Taylor, The Mods og The Beatles

215753-7-1251650153769.jpgbrigitte-bardot-2.jpg
Elizabeth Taylor Brigitte Bardot
Spør du meg var 60 - tallet det 10 året med fetest sminke og mote!! Jeg digger moten fra den tiden. Og ikke minst var modellene den gangen litt mere respektable den gangen, i forhold til de i dag.
Men det er jo smak og behag.

1960 - tallets kjennetegn:
Klær og stil:
 • Hotpants
 • Jeans og krageløse skjorter
 • Korte rette kjoler
 • Tunika
 • Høye støvletter og skulderveske
 • Plast og metall
 • Miniskjørt
r:
 • I begynnelsen var håret høyt, gjerne med en hårdel med krøller.
 • Pyntet med bånd og blomster.
 • Kortklipt asymmetrisk stil.
 • På den tiden var det så og si nødvendig med parykk, løshår og falske vipper - ofte laget av naturlig hår.
Sminke:
 • Tykk eyeliner med vipp som kjennetegnet 60 – tallet
 • Grunnsminken lik eller litt lysere enn hudfargen
 • Brynene var mørke. Brun sorte, kantede og godt markert.
 • Leppene var bleke med skimmer, konturen i en noe sterkere farge. farger som lys perlemor rosa var mye brukt.
 • Øyne: Lys base skygge med skimmer over hele lokket. Aktuelle farger: lys blå, rosa, lys lilla, lys mint grønn, lys gul og hvit.
 • Hvit eyeliner på våtkanten for å gjøre øynene større. Mørk øyenskygge skal markere globalen (bananlinjen) og enden skal dras ut og møte eyelinerspissen. Brun skygge under hele øyet.
 • Sort, tykk eyeliner som trekker godt ut og skal ende i en spiss sving - denne finnes i mange varianter fra den ekstreme til litt mer diskret
 • Twiggy stilen: Tegn på vipper i ytterkant under øyet og falske stripsvipper, fregner og liten blek munn. Det er nesten umulig å gjenskape denne perioden uten å bruke falske vipper. På toppen av motebølgen ble det brukt 2 par på overvippen og 1 par under
 • Rouge på og under kinnbenet i diskret bruntone/rosa
 • Skjønnhetsflekk
 • For en enda mer ekstrem stil: Eyeliner oppe og nede skal gå parallelt ut med mellomrom som du tar lys skygge mellom.

Sex, drugs and rock'n'roll
Den tradisjonelle rock'n'roll musikken hadde nå utviklet seg i flere retninger, og samle begrepet ble rock. Fire faktorer var viktige i rockens gjennombrudd i 60 tallets ungdomskultur:

1. Den amerikanske folk-rocken hadde blitt etablert som en innflytelsesrik musikalsk genre. En rekke nye artister med Bob Dylan i spissen, utviklet et nytt sound og hadde tekster som var politisk og sosialt engasjerte.
2. Soulmusikken nådde nå ut til et langt større publikum en den tradisjonelle målgruppen for svart musikk. Samtidig hadde også soul et sterkt politisk og sosialt aspekt.
3. Det britiske R&B miljøet ble et springbrett for en rekke musikere og låtskrivere som etter hvert fikk stor betydning i rockens historie. Band som The Who, The Kinks og ikke minst The Rolling Stones var i ferd med å vokse ut av dette miljøet, å skape seg selvstendige og markante identiteter som band.
4. The Beatles begynte nå å utvikle sin musikk på en grensesprengende måte. The Beatles sto for en utvikling som revolusjonerte populærmusikken.
Her er noen av de mange markante artistene som fikk sitt kommersielle gjennombrudd på 60 tallet:

Musikk – 60´s
The Beatles – Bob Dylan – The Rolling Stones – Jimi HendrixWoodstock 69
Tre dager i september 1969, var det "peace, love and happyness" det handlet om. Stedet var Woodstock, og denne festivalen skulle bli spikeren i kista for hippitiden. 60 – tallet ebbet ut, og hippiene begynte å våkne opp til en ny virkelighet.
Woodstock var ikke bare preget av mottoet "peace and love", men ble også et arrangements-messig kaos av dimensjoner. 150 000 tilskuere var ventet, men 450 000 kom, og innen kort tid ble hele festivalen erklært som katastrofeområde av myndighetene.
woodstock-nation.jpg

Noen artister fikk sitt gjennombrudd på denne festivalen. Joe Cocker sto for en av festivalens største prestasjoner ed sin tolkning av Beatles låta "With a little help from my friends". Crosby, Stills and Nash introduserte sitt fjerde medlom, Neil Young, og Jimi Hendrix leverte sin legendariske versjon av USAs nasjonalsang "The star-spangled banner", en protest mot Vietnamkrigen. Listen over artister og band som deltok på denne konserten er nesten uendelig lang, og mange av artistene er store musikalske profiler den dag i dag. Ved overgangen til 70 tallet hadde hippiedrømmen fått en noe besk ettersmak. Flere av 60 årenes helter døde som følge av stoffmisbruk mellom 1969 og 1971: Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin og Jim Morrison. Livsstilen hadde krevd sine offer.