Hippiestilen


Hippiene, også kjent som ”flowerchildren” hadde sin storhetstid på 60- tallet. De var sterkt i mot det matrealistiske samfunnet, noe som også gjenspeilet seg i klær. Det handlet om å la alt gro, og bare være et fritt menneske. Sminke brukte de ikke, og klærne skulle være romslige og behaglige. Plaggene var ofte dekorert med alle regnbuens farge. Bånd rundt hode var også populært. Hippiene lot håret gro, en av grunnen til dette var for å vise avstand til de kortklipte soldatene i Vietnam.
Tattooveringer og piercinger var også populært blant hippiene. De levde det frie liv, og mange av de hadde ikke noe fast bosted, hippiene dro rundt fra sted til sted i busser og campingbiler. San Francisco var et møtested for mange hippier, og ble sett på som "hippie- byen". Hippiene var veldig kreative av seg, og mye musikk og kunst ble produsert under denne tids epoken. Kjente hippier: John Lennon (artist), Jim Morrison (artist), Charles Manson (seriemorder), James Taylor (artist) og Frank Zappa (artist).


external image john-lennon-peace.jpg

John Lennon, vokalisten i The beatles.


external image hippies.jpg

Noen random hippies.


external image Peace-Sign-Button-(0685).jpg

"Peace" symbolet var veldig karakteristisk ting for hippiene. Make love, not war!http://www.hippy.com/ En siden med litt info om hippiene.

The 1960s (Malin)
60-tallet(Maren)