Radiones gullalder:

Etter krigen fikk folk igjen sine radioapparater og de som ikke hadde radio fra før kjøpte seg et apparat. Radioen ble samlingspunktet i norske hjem og som vi i dag samler oss rundt fjernsynsapparatet samlet seg man da rundt radiokabinettet som tronte i stua.

50-tallet ble radioens gullalder i Norge. Nyheter og værmelding, underholdning og sport. Alt gikk via radioen, som nærmest fantes i alle rom nå. Da radiokrimmen gikk på lufta var gatene tomme.

Kveldsnyhetene i radioen var som dagens Dagsrevy. Tidssignalet var privates og offentliges kronometer. Radioen brakte nyheter og meldinger, radioen brakte folkeopplysning, og radioen brakte sport og underholdning.

Mange av datidens radioverter ble større kjendiser enn hva dagens tv-stjerner er.

Elvis og Rock 'n' Roll:
1950-tallet var fødselsåret for musikksjangerene Rock 'n' Roll. Musikksjangerene ble født på amerikansk jord, men spredte seg raskt til andre kontinenter også. Musikken ble spesielt populær blant ungdom, da den på rekordtid ble populær fra midten av 50-tallet og utover. Elvis blir ofte nevnt som hovedrepresentanten for denne typen musikk, men det er også andre kjente navn som Jerry Lee Lewis, Little Richard og Chuck Berry. Men Rock and roll ble også mye mer enn bare en ny musikksjanger, det ble starten på en populærkulturell stilart. Dette innebar da blant annet bestemte frisyrer, bestemte klær og bestemte gjenstander som møbler. På mange måter har det blitt en fortelling om ungdom, pubertet og opprør.

Elvis: Elvis Aaron Presley, født 8. januar 1935 i Mississippi, var en amerikansk sanger og skuespiller. Elvis regnes ofte som den første underholdningsartisten som kombinerte det vestelige ungdomsopprøret og populærkulturen. Tilnavnet "King of Rock and Roll" viser tydelig at han ansees som en erketype av stilen. Elvis har solgt over 1500 millioner plater, og på toppen av Elvis' karriere, imellom 1955 og '64, var plate og filminnspillingene betydelige kassasuksesser. Da disse opplevde en dalene publikumsinteresse, Dette skulle dessverre bli begynnelsen av slutten for Elvis. Et stort arbeidspress og misbruk, resulterte i en skrantende helse og den 16 august 1977 (timer før han skulle starte på ny turnè) ble han funnet bevissløs. Trass forsøk på gjennoppliving sto ikke livet til å redde, og 'Kongen ble erklær død'.

I ettertid har legenden om Elvis fortsatt, og han er fremdeles et ikon og hans hjem besøkes fremdeles årlig av over 500 000.